Un barri solidari : Testimoni de Ramó Tomas, membre de la comunitat parroquial en aquest temps de confinament

Del barri de Sants podem posar de relleu la diversitat d’entitats dedicades a l’acció social. Una de les que té per objectiu l’ajuda i acompanyament a la gent gran és AVISMÓN.

L’any 1996 un grup de persones de diferents àmbits professionals, sensibilitzats per problemes que patien les persones grans, van fundar Avismón-Catalunya, una entitat sense ànim de lucre, amb l’objectiu principal d’ajudar i donar suport a les persones grans que viuen soles.

L’objectiu principal és pal·liar la solitud de persones grans que viuen soles al seu domicili, intentar vetllar perquè totes les necessitats que pugui tenir una persona gran estiguin cobertes, buscant per a ella recursos públics o privats. Amb personal voluntari es procura fer companyia a casa, ajudar per poder sortir a passejar, distreure’s i altres necessitats diverses.

La nostra Parròquia, especialment amb el grup de Càritas vol estar present en l’acció social del barri mitjançant el Secretariat Social de Sants i la Taula Social de coordinació d’entitats. Actualment hi ha una col·laboració de l’antic coordinador de Càritas de la Parròquia (per edat no pot ajudar a la distribució d’aliments)  si que ho fa com a voluntari a l’entitat d’Avismón acompanyant telefònicament a un grup de persones grans, la majoria dones de edat molt avançada, estan soles a casa seva i necessiten diferents tipus d’ajuda. Des d’Avismon es manté contacte, conversa i en cas de necessitat s’adreça a Serveis Socials, al metge, o a l’entitat que pugui resoldre.

Actualment molts voluntaris han d’actuar des de casa seva. Mentre duri el confinament el local  del carrer dels Jocs Florals està tancat.