FULL PARROQUIAL

FULL PARROQUIAL I7 – Abril-Maig-Juny 2022

Full Parroquial nº17

Full Parroquial nº17

FULL PARROQUIAL I4 – Gener-Febrer-Març 2021 

Full Parroquial nº14

FULL PARROQUIAL I3 – Octubre-Novembre-Desembre 2020 

Full Parroquial nº13

FP nº 13

FULL PARROQUIAL II – novembre 2017 

SI SABESSIS QUIN ÉS EL DO DE DÉU!”

En l’Evangeli segons Sant Joan, Jesús es troba amb una dona a prop del pou de Jacob. Ell li digué: “Si sabessis quin és el do de Déu!” (Jn 4,10) Jesús coneix aquesta dona molt millor del que ella es coneix, i sap el que hi ha en el seu cor; sap que ella està buscant desesperadament l’amor i la felicitat.

La dona s’ha descarrilat i busca la felicitat on no es pot trobar; la busca lluny de Déu, viu en contradicció amb la Llei de Déu. Aquest és el nostre gran drama.

Sovint, no entenem que no podem trobar la felicitat sense Déu: “Sense mi, no podeu fer res… Us he dit tot això perquè la meva joia sigui també la vostra, i la vostra joia sigui completa”(Jn 15,5.11).

Parlar de la santedat és parlar de felicitat; en aquesta vida divina a la que som cridats. El primer verset del Catecisme de l’Església Catòlica ens ho resumeix; “Déu infinitament perfecte i benaurat en ell mateix, amb un designi de pura bondat, ha creat l’home lliurement per fer-lo participar en la seva benaurada” (CEC n. 1). El camí de la santedat que ofereix l’Església és un camí de felicitat i no un seguit de coses que s’han de fer o no.

De fet, Santa Teresa de Lisieux deia que per anar pel camí de la santedat, s’han de realitzar fets bàsics de la vida: el respecte als altres, la justícia, la compassió, la comprensió mútua…

La santedat és el creixement de la nostra vida baptismal, és per això que el sant no és aquell que fa coses extraordinàries, que es presenta davant Déu amb obres brillants, sinó que és aquell que posa la seva esperança en Déu, ajudant als seus germans amb les petites coses de la vida quotidiana. No s’aconsegueix a través del mèrit acumulat, sinó obrint les mans buides a la confiança de Déu dins de la nostra vida diària.

El millor regal que podem donar a la nostra família, als nostres fills, als nostres amics, a la societat, a l’Església… és un ésser Sant.

Que tots els Sants, festa que obre aquest mes de novembre, intercedeixin per nosaltres i renovin en nosaltres el desig de la santedat!

Wilson Muhire, prevere

LA ADORACIÓN EUCARÍSTICA, EL ENCUENTRO PERSONAL CON DIOS

La Adoración Eucarística consiste en rezar ante el Santísimo Sacramento cuando está expuesto, en una posición de honor para ser alabado y adorado. Se trata de una presencia actual y real de Jesús en la Eucaristía.

La adoración al Santísimo Sacramento es reconocer a Dios Trinidad (Padre, Hijo y Espíritu Santo). Es reconocerlo como Ser Supremo, Creador, Salvador y Señor de todos.

Se trata de un momento de encuentro tanto personal como comunitario, donde nos ponemos delante de Él, rezándole y agradeciéndole su bondad, amor y su infinita misericordia. Es necesario ponerse ante Dios, en presencia, y rezar; dándole gracias, pidiendo perdón y encomendarle todas nuestras intenciones.

Por ello, cada jueves a las 19h se expone el Santísimo Sacramento en la Capilla de la Parroquia, para todas las personas que deseen puedan venir a rezar ante la presencia de Dios.

UNA PARRÒQUIA AMB MOLTA VIDA

La nostra parròquia és una comunitat amb molta vida, on es realitzen diverses activitats; tant de caràcter espiritual com de caràcter lúdic o cultural. En aquest full, fem esment del grup de pregària d’estil Taizé i del grup de teatre “l’Associació Liada Nacional”.

PREGÀRIA TAIZÉ

El grup de pregària de Taizé és va crear a l’any 2001, amb la trobada que va tenir ll0c a Barcelona.

Taizé és un petit poble de la Borgonya francesa on hi ha una comunitat, fundada pel germà Roger Schutz. La comunitat de Taizé acull joves de tot el món que busquen en la pregària i l’intercanvi amb persones de tot arreu el sentit dels seus projectes de vida.

Cada any, en dates nadalenques, la comunitat de Taizé organitza una trobada de joves en alguna ciutat europea. Entre el desembre del 2000 i el gener de 2001, aquesta trobada es va celebrar a Barcelona i la nostra parròquia de la Mare de Déu dels Dolors es va organitzar per acollir joves a les cases i a les escoles del barri. Va ser una mostra de solidaritat, obertura i disponibilitat per part de tots. Un cop acabada la trobada, en vam fer una valoració i, com a resultat, es va comprometre a fer una pregària a l’estil de la comunitat de Taizé un cop al mes. Des d’aleshores, un equip es reuneix periòdicament per preparar-ho.

Les pregàries de Taizé són senzilles i profundes, es basen en la lectura d’un salm i una lectura bíblica, combinades amb cants repetitius i el silenci. Dintre de la simplicitat, es procura que l’espai estigui ben ambientat, amb icones i espelmes, alhora que amb una llum suau que convidi a la reflexió. Són una parada enmig de les presses quotidianes i el soroll de la ciutat, un retorn a l’essència de la fe i un recordatori de què és el que ens mou a la vida. Poder pregar en aquest ambient enforteix la a comunitat i ens revifa interiorment..

Es reuneixen el 4t dimarts de cada més a les 20:30h, després de la missa.

PREGÀRIA TAIZÉ

  • 28 de novembre
  • 23 de gener
  • 27 de febrer
  • 24 d’abril
  • 22 de maig
  • 26 de juny.

ASSOCIACIÓ LIADA NACIONAL

L’Associació Liada Nacional, va ser creada fa cinc anys. Membres de l’Esplai Xiroia i de la Parròquia van decidir crear un espai obert per a tothom que vulgui gaudir damunt l’escenari.

Han volgut recuperar el teatre de la parròquia com a espai de socialització i escènic.

Han participat en projectes del grup més de quaranta persones; han estrenat textos propis com “La Tertúlia” o “L’Informe“, i també d’autors coneguts com “1984″ o “Lisístrata“. Aquest any, estan treballant per presentar dues obres, una de pròpia, “Demà Europa” i una de Sergi Belbel, “Morir o no morir”. També han realitzat skechts de reconstrucció històrica a Sants i Sant Andreu.

Es reuneixen cada diumenge a les 17h.

INFORMACIONS DE NOVEMBRE

Hem actualitzat la pàgina web: podeu consultar informació de la parròquia les últimes noticies, així com les fotografies dels últims esdeveniments.

https://parroquiadelsdolors.net/

Dissabte 4: Missa familiar 1r curs de catequesi (19h)

Dijous 16: Catequesi de 1r curs (18h).

Dissabte 18: Missa familiar (19h) – Parenostre i entrega dels Evangelis.

Dissabte 25: Missa Familiar 2n curs de catequesi (19h)

Dimarts 28: Pregària de Taizé (20:30h).